30 hyldeblomst, skærme
3 øko citroner
3 spsk citronsyre, godkendt til levnedsmiddelbrug
700 g rørsukker
1 1⁄2 l vand
Klip så vidt muligt alle stilke af hyldeblomstskærmene og kom dem i en stor gryde eller skål. Det er ikke nødvendigt at skylle hyldeblomstskærmene, ryst dem blot for smådyr. Tilsæt citron i skiver – eller alternativt riv citronskal i, og pres derefter citronsaften og tilsæt saften også. OBS Den hvide hinde i citronen – den der sidder mellem citronskal og frugtkød indeholder en hel del bitterstoffer, som godt kan give lidt bitter eftersmag i saften. Det er lidt smag og behag, og der kan samtidig være stor forskel på den bitre smag i citronen. Hvis du er i tvivl, så vil jeg anbefale at komme revet citronskal fra den gule del af citron og derefter presse den rene citronsaft i, i stedet for at bruge hele citronskiver. Kog vandet op og opløs sukker og citronsyre i vandet. Hæld blandingen i gryden. Sæt låg på og stil det i køleskabet. Lad det stå og trække i 3-5 dage. Si saften igennem et rent klæde og hæld den på rengjorte flasker eller direkte i isterningbakker og isterningposer. Så holder det sig længe og man kan bare lige tage et par hyldeblomst-isterninger i et glas vand eller danskvand på en varm sommerdag.